Eurojackpot

post_img_2_

Bij de Eurojackpot maak je kans op on-Hollandse prijzen. De Eurojackpot is namelijk een Europees gecoördineerd kansspel, zeventien Europese landen doen mee met dit spel: Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden. De Eurojackpot kent hierdoor een groter aantal spelers, met oftewel een hogere inleg, wat natuurlijk weer leidt tot nog hogere prijzengeld. Per trekking gaat er 50% van de totale inleg naar het prijzengeld, wanneer er dus meer mensen meedoen, betekent dit ook hogere prijzen. Zo kan je dus echt on-Hollands rijk worden. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Een lot kost €2 euro, per lot heb je een winkans van 1 op 26. En des te meer loten je koopt, des te hoger je kans op prijzen. Je kan het lot kopen via de Eurojackpot website of bij één van de vele verkooppunten. Elke vrijdagavond vindt er een trekking plaats in Helsinki, Finland. Tot 18.55 uur kan er nog een lot gekocht worden voor de trekking van diezelfde avond. De uitslag wordt bekendgemaakt op de website van de Eurojackpot of op pagina 554 van Teletekst.

De minimale Jackpot bedraagt €10 miljoen, maar wanneer de Jackpot niet valt, kan deze stijgen tot maximaal €90 miljoen. De hoogte van de Jackpot hangt ook af van het aantal verkochte loten in alle deelnemende landen. Een week van te voren wordt er altijd een schatting bekend gemaakt van de hoogte van de Jackpot: ‘de verwachte Jackpot’. Wanneer de Jackpot dan valt, wordt er het exacte prijs bedrag van de Jackpot bekend gemaakt. Wanneer deze niet valt, wordt er weer een schatting gegeven van de verwachte Jackpot bij de eerstvolgende trekking.

Naast de Jackpot, kun je ook nog veel andere geldprijzen winnen. Net als met de hoogte van de Jackpot, hangt de hoogte van deze prijzen ook af van het aantal verkochte loten en het aantal winnaars per prijscategorie. Er bestaan 12 prijscategorieën met elk weer een eigen percentage van het prijzengeld en een bijbehorende winkans.

Maar hoe kan je nou zo een Jackpot winnen? Bij elk lot kies je 5 getallen uit tussen de 1 en 50, vervolgens kies je 2 bonusgetallen uit tussen de 1 en 10. Wanneer je al deze getallen goed hebt, win je de Jackpot.

Wanneer je wint, kun je vanaf de dag na de trekking prijzen tot €50 bij de winkelier uitbetaald krijgen. Sommige winkeliers betalen zelfs uit tot €449. Heb je een prijs tussen de €500 en €5.000 gewonnen? Dan dien je je ingevulde deelnamebewijs samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs op te sturen naar de Nederlandse Loterij, stuur dit op met de verzekerservice en een sealbag van PostNL. Zorg er ook voor dat je een kopie van het deelnamebewijs houdt. De verzendkosten worden dan samen met het prijzengeld gestort op je rekening. Heb je een prijs van boven de €5.000 gewonnen? Dat is hartstikke mooi. Eurojackpot nodigt je dan uit op hun kantoor in Rijswijk, hiervoor kun je contact opnemen met de Klantenservice van de Nederlandse Loterij: 0800-1506.

Let wel op het volgende: er wordt 29% kansspelbelasting ingehouden op prijzen boven de €449. De prijzen die je dus ziet staan, zijn dus niet perse de bedragen die je ook daadwerkelijk op je rekening zult ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*