Staatsloterij

post_img_1_

De Staatsloterij is één van de oudste loterijen van Nederland, zo gaan ze terug naar het jaar 1726. Er bestonden toentertijd heel veel loterijen, de Nederlandse staat besloot toen alle illegale loterijen aan de banden te leggen. En zo ontstond dé Staatsloterij. De Staatsloterij bestaat dus al ontzettend lang en kent hierdoor een rijke geschiedenis, zo maakte Van Gogh ooit een schilderij over deze loterij.

De Staatsloterij werkt altijd met de volgende 6 garanties:

  1. De Staatsloterij keert minimaal 60% van de inleg uit in geldprijzen. Dit is het hoogste percentage van alle Nederlandse loterijen.
  2. Sinds 2008 garandeert de Staatsloterij dat ze alleen uit de verkochte loten trekken, de prijzen vallen dus alleen op verkochte lotnummers.
  3. Alle prijzen zijn vrij van kansspelbelasting, de prijzen die je ziet staan zijn dus al exclusief deze belasting. Win je dus 1 miljoen, ontvang je ook precies 1 miljoen op jouw rekening.
  4. De namen van de winnaars worden niet bekendgemaakt, dit ter bevordering van de anonimiteit en de belangen van de spelers.
  5. Naast dat er altijd een notaris aanwezig is bij de trekkingen, zijn de trekkingen ook openbaar. Iedereen is hier welkom, je kan je dus altijd aanmelden voor de trekkingen.
  6. De Staatsloterij heeft geen winstoogmerk, ze zijn er niet om winst te maken maar investeren juist graag in de Nederlandse samenleving en dan met name op het gebied van sport en beweging.

Bij de Staatsloterij vindt er iedere 10e van de maand een trekking plaats, zo zijn er dus 12 maandelijkse trekkingen. Wanneer je meespeelt met deze maandelijkse trekking, speel je ook automatisch mee met de Jackpot van tussen de €7,5 en 20 miljoen. Naast deze 12 trekkingen, kent de Staatsloterij ook nog 4 feestelijke trekkingen per jaar. Dit zijn speciale trekkingen die rond een bepaalde feestelijke gebeurtenis plaatsvinden, bijvoorbeeld de Oudejaarstrekking.

Bij de Staatsloterij heb je 51,2% kans op een prijs, oftewel bij iedere trekking valt er op 51,2% van de verkochte loten een prijs van minimaal €5 euro. Dit is de hoogste winkans van alle Nederlandse loterijen. De kans dat je een prijs wint die hoger is dan je eigen inleg is 12.2%.

Wil je graag meespelen met de Staatsloterij? Er bestaan 4 verschillende speelwijzen: automatisch, eenmalig, 3 trekkingen of groepsspelen.

Wanneer je automatisch meespeelt, dan speel je mee met de 16 trekkingen per jaar. Het verschuldigde speelbedrag wordt maandelijks automatisch van je rekening afgeschreven en ook het mogelijk gewonnen prijzengeld ontvang je automatisch weer op je rekening. Zo heb je er weinig omkijken naar!

Wil je eenmalig spelen? Dan kan je eenvoudig online met je creditcard of iDeal loten kopen voor één van de eerstvolgende trekkingen. Je ontvangt dan per e-mail je lotnummer, de gewonnen prijzen worden dan ook weer automatisch op je rekening gestort.

Dan bestaat er nog de optie van 3 trekkingen, je speelt dan mee met de komende 3 trekkingen op de 10e van de maand. Vooraf aan iedere trekking wordt het verschuldigde bedrag afgeschreven, en de gewonnen prijzen ontvang je ook weer automatisch op je rekening. Na de 3 trekkingen stopt dit abonnement weer vanzelf.

De vierde optie is het groepsspelen, samen met vrienden, familie of collega’s koop je dan een aantal loten. En doordat je als groep meer loten koopt, vergroot je ook direct je kans op prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*